zoeken
project 3 van 38

Chique tuinstedelijke woonbuurt De Hoven ís-Hertogenbosch

Chique tuinstedelijke woonbuurt De Hoven ís-Hertogenbosch

1
2
3
4
5
264_1448360423_1dsc-0796.jpg
264_1448360419_dsc-0751-b1.jpg
264_1448360416_dsc-0753-b1.jpg
264_1448360413_dsc-0768-b1.jpg
264_1448360408_dsc-0770-b1.jpg

Opdrachtgever: gemeente ’s-Hertogenbosch
Ontwerp: gemeente ’s-Hertogenbosch
Bestratingsmaterialen: Morssinkhof Groep

De Hoven, de nieuwste woonbuurt van De Groote Wielen in ’s-Hertogenbosch, is een klassieke tuinstedelijke woonbuurt. De openbare ruimte is in samenhang met de architectuur van de woningen ontworpen. Met als beoogd resultaat: een buurt met eenheid. Ook eenheid in materiaal, kleur en vormgeving.  Voor de keuze van de bestrating heeft een comité van de gemeente ’s-Hertogenbosch zich uitvoerig laten informeren over de mogelijkheden van betonnen bestrating met een natuurstenen toplaag. Met als uitgangspunt: ‘de toe te passen bestrating in De Hoven dient qua uitstraling en kleurstelling aan te sluiten op de woonomgeving en als eenheid te worden vormgegeven’. Nadere inventarisatie verduidelijkte dat ‘eenheid’ vooral niet tot een ‘saai’ straatbeeld moest leiden. Zo ontstond de uitdaging voor het realiseren van projectspecifieke bestrating: ingetogen, maar met een subtiele sprankeling! Het resultaat mag er zijn. De Hoven profileert zich als jarendertig-wijk met een chique uitstraling. Met de gewenste samenhang in materialen en kleuren: wit en grijs. Zo zijn betonstraatstenen, dubbelklinkers, trottoirtegels, (inritverloop)banden, bochten uitgevoerd met dezelfde subtiel-sprankelende deklaag. 

Alle projecten
Project aanmelden

project 3 van 38

Betonnen bestrating, oneindig veelzijdig