zoeken
project 4 van 23

Herinrichting Winkelcentrum De Biezenkamp

Herinrichting Winkelcentrum De Biezenkamp

1
2
3
242_1444899346_biezenkamp-3.jpg
242_1444899346_biezenkamp-2.jpg
242_1444899346_biezenkamp.jpg

Opdrachtgever: gemeente Leusden
Ontwerp: Rijnboutt Architekten
Uitvoering: Van Mourik Waardenburg
Betonnen bestratingsmaterialen: MBI Beton

Bij de herinrichting van het winkelcentrum De Biezenkamp in Leusden is gebruik gemaakt van betonstraatstenen GeoRetron stretto donkergeel, antraciet en donkerrood. In het ontwerp is een forse transformatie doorgevoerd van het voormalige doorgaande verkeersgebied naar een herkenbaar en aangenaam verblijfsgebied. Het verkeer wordt om het centrale voetgangersgebied heen geleid, waarbij een ruime hoeveelheid parkeerplaatsen, de expeditie en een veilige fietsroute worden ingepast.

Het ontwerp gaat uit van een aangenaam zwerfgebied waarin de verschillende doelgroepen elkaar ontmoeten en gebruik maken van de vele verschillende voorzieningen. Door de gestrooide plaatsing van veel (nieuwe en bestaande) bomen wordt een groen beeld nagestreefd, als contrast met de dichte nieuwbouw en de intensief gebruikte openbare ruimte. Het komende jaar wordt nog volop gebouwd aan de nieuwe gebouwen. Daarna start in verschillende fasen de uitvoering van het inrichtingsplan. Binnen het winkel gebied worden de entree van de winkels geaccentueerd door gebruikt te maken van een gemeleerd mix van dikformaten in verschillende kleuren. Dit mixpatroon zorgt voor een fraaie nuancering die de winkelentree versterkt in het levendige beeld.

U ziet hiernaast in Google Streetview de oude situatie.

Alle projecten
Project aanmelden

project 4 van 23

Betonnen bestrating, oneindig veelzijdig