zoeken

Oplossingen tegengaan wateroverlast - bestrating

Uit onderzoek blijkt dat een waterpasserende/doorlatende bestrating nuttig kan zijn in het rijtje maatregelen tegen wateroverlast. Wel in het besef dat ook zo’n bestrating in veel gevallen onderhoud nodig heeft voor een blijvend effect.

Waterpasserend wil zeggen dat tussen de stenen en tegels extra brede voegen zitten, gevuld met een grof voegmateriaal, waardoor het water in een ondergelegen infiltratie/bufferpakket kan doordringen. De betonstraatstenen en betontegels zijn daarbij in de regel voorzien van nokken en andere innovatieve aftandhouders aan de randen om enerzijds de brede voeg veilig te stellen en anderzijds een voldoende sterk bestratingsverband te waarborgen. De producten zijn leverbaar in vrijwel alle oppervlaktestructuren en kunnen in machinaal verwerkbare pakketten worden geleverd. Bijpassende hulpstukken zijn beschikbaar. Hele stenen, halve stenen en keperstenen zijn voorzien van nokken.

Bekijk hier projecten met waterpasserende stenen.

Waterdoorlatend wil zeggen dat de betonnen bestratingsproducten een poreuze structuur bezitten, waardoor het water door de speciale betonstraatsteen of -tegel kan lopen. De deklaag met infiltratiecapaciteit kan in allerlei kleuren worden geleverd. De betonproducten voldoen daarbij aan de gestelde normen voor waterinfiltratie. Ook deze projecten zijn in machinaal verwerkbare pakketten leverbaar. 

Bekijk hier projecten met waterdoorlatende stenen.


 

Betonnen bestrating, oneindig veelzijdig