zoeken

Dossiers met informatie

Dossiers met informatie

Straategie.nl helpt u bij de gewogen keuze voor bestratingen. U vindt hieronder dossiers met informatie; met onderstaande buttons kunt u filteren op een categorie.

 

Terug

 • Look (& like): maatvaste, kleurechte betonnen bestrating

  Strakke waal- en dikformaten en een enorme diversiteit aan kleuren met behoud van nostalgische uitstraling; dat zijn kort samengevat de kenmerken en voordelen van maatvaste, kleurechte betonnen bestrating.
  Economisch
 • Hattem: hetzelfde beeld, lagere kosten (project)

  Je moet een kenner zijn om het verschil te kunnen zien: waar in de binnenstad van Hanzestad Hattem het beschermde stadsgezicht eist dat er met gebakken materiaal wordt gewerkt, daar heeft de gemeente net buiten de grachtengordel daarop aangesloten met betonnen materiaal. Een dikformaat betonstraatsteen zonder vellingkant, met een kleurvaste deklaag. Een bijna volmaakte ‘lookalike.’ “Maar als je 20.000 m2 in een centrumwijk moet bestraten, dan scheelt de overstap op beton een paar ton. Geld dat je heel goed voor andere zaken in de gemeente kunt gebruiken.”
  Economisch
 • Wel de lusten (sfeer) niet de lasten (hoge kosten)

  De architect die wat uitstraling betreft bereikt wat hij of zij voor ogen heeft en de opdrachtgever die een bestrating tegen de scherpst mogelijke prijs krijgt. Dat is voordeel van speciale betonnen bestratingsproducten met het uiterlijk van bijvoorbeeld baksteen of natuursteen. Dubbelplezier in bestratingen.
  Economisch

Betonnen bestrating, oneindig veelzijdig