zoeken

Dossiers met informatie

Dossiers met informatie

Straategie.nl helpt u bij de gewogen keuze voor bestratingen. U vindt hieronder dossiers met informatie; met onderstaande buttons kunt u filteren op een categorie.

 

Terug

 • Straategie (special machinaal straten)

  Het technisch katern in Straategie helpt u bij de totstandkoming van verantwoorde bestratingen. Goede producten, maar ook nog eens in een goed ontwerp, goed uitgevoerd en goed onderhouden. Dat maakt de kwaliteitscirkel rond. Lees in deze uitgave over richtlijnen, innovaties, ambities en projecten.
  Techniek
 • Ondergrond en zandbed belangrijk voor toplaag

  De bestrating dient als toplaag van elementenverharding. Deze toplaag komt in direct contact met de banden van het verkeer (de massa) of met de lasten van de gebruikers en wordt als zodanig zwaar belast. Voor een goede overdracht en spreiding van deze belasting heeft de toplaag een goede bodem of ondergrond nodig: sterk en met een goede samenstelling.
  Techniek
 • Veelomvattend verkeerstechniek (projecten)

  Verkeerstechniek is veelomvattend: drempels, 30 km zones, veiligheid en ga zo maar door. De Friese gemeente Gaasterlân-Sleat is druk in de weer om in de verschillende dorpskernen de bestrating op te knappen naar de hedendaagse maatstaven wat veiligheid, kwaliteit en uitstraling betreft.
  Techniek
 • Technische publicaties machinaal straten

  De overheid stelt eisen aan de verwerking van elementenverharding. CROW-publicatie 282 gaat in op de vraag of er een werkbare oplossing is voor de schijnbare tegenstellingen tussen arbeidsomstandigheden en de kwaliteit/uitvoerbaarheid bij het aanleggen van elementenverhardingen. De publicatie wordt als uitgangspunt neergezet in overeenkomsten en in de ‘Arbocatalogus bestratingen’. Zo borgt u dat in projecten gewerkt wordt aan vermindering van fysieke belasting.
  Techniek
 • Zoeken op trefwoord: machinaal straten

  U vindt hier nieuws, projecten en pagina's waarbij machinaal straten een rol speelt.

  Techniek

Betonnen bestrating, oneindig veelzijdig