zoeken
 
 • Meld uw project aan

  Meld uw project aan

  Presenteer uw project op Straategie. Vele bezoekers - opdrachtgevers, ontwerpers, adviseurs en uitvoerende partijen - gebruiken Straategie.nl als bron van inspiratie. U kunt hier uw project aanmelden

nieuwsarchief

nieuwsarchief

 • 169_1500383854_stenen-water-close.jpg

  Oplossingen om wateroverlast tegen te gaan

  De grote toename van verharde oppervlakken heeft tot gevolg dat het hemelwater niet meer op een natuurlijke wijze in de ondergrond kan dringen. Grote hoeveelheden hemelwater moeten bijgevolg via rioleringen en waterlopen worden afgevoerd. Bij overvloedige regenval kunnen deze afvoersystemen de toevloed niet meer aan. Riooloverstorten treden in werking en beken, rivieren en straten stromen over.Hemelwater laten infiltreren via waterdoorlatende betonstraatstenen biedt een oplossing voor deze waterproblematiek. Waterdoorlatende betonstraatstenen laten het hemelwater immers ter plaatse infiltreren. Via de fundering wordt het water gebufferd en vertraagd naar de ondergrond afgevoerd. Hierdoor worden enerzijds rioleringen ontlast. Anderzijds wordt tegelijk de steeds verder dalende grondwaterstand op peil gehouden. Zij vormen dus een efficiënte oplossing, die bovendien tegemoetkomt aan een toenemend milieubewustzijn!
 • 165_1466496371_water.jpg

  Voor hetzelfde geld klimaatbestendig

  Studenten van de HvA (Hogeschool van Amsterdam) hebben een onderzoek gedaan naar het klimaatbestendig maken van drie veel voorkomende straattypes in Nederland.
 • 163_1462786866_20160429-dsc6483.jpg

  Hergebruik beton uit bestratingsmateriaal

  Gemeente Breda gaat 100 procent van het beton uit oud bestratingsmateriaal hergebruiken. Op vrijdag 29 april ondertekenden wethouder Boaz Adank van de Gemeente Breda en vertegenwoordigers van negen bedrijven uit de grond- wegen en waterbouw een convenant voor een duurzame betonketen. In het convenant staan CO2-reductie en het hergebruik van grondstoffen centraal.
 • 162_1460460187_water.jpg

  Noodzaak waterbeheer openbare ruimte steeds nijpender

  Uit onderzoek van het KNMI, STOWA en HKV blijkt niet alleen dat het aantal extreme regenbuien in aantal toeneemt - de kans op een extreme bui is significant toegenomen. Ook is het zo dat de buien steeds extremer worden, zelfs meer dan op basis van doorberekeningen uit het verleden is voorspeld voor de toekomst. 
 • 156_1457607400_machinaal.jpg

  Branchecertificaat voor straatmaker

  De Vereniging Modern Straatwerk heeft per 1 maart het VMS Branchecertificaat Straatmaker geïntroduceerd. Bij de implementatie van BRL 9334 bleek dat een groot deel van de stratenmakers niet voldoende geschoold is voor bepaalde werken. Met de introductie van het certificaat hoopt de VMS dit probleem te kunnen tackelen. 

Betonnen bestrating, oneindig veelzijdig