zoeken
 

nieuws

Zoeken

21-11-2017

Uitstel Betonakkoord

Het Betonakkoord, het ketenakkoord voor een duurzame betonsector, zou op 30 oktober worden ondertekend. Maar om verschillende redenen is dit uitgesteld. Van afstel is echter geen sprake aldus MVO Nederland. 


De belangrijkste reden voor uitstel is de recente beëdiging van het nieuwe kabinet. De datum van ondertekening stond al sinds begin september vast. Toen was echter nog niet bekend dat het nieuwe kabinet op 26 oktober op het bordes zou staan. En het was de bedoeling het akkoord door minstens één ministerie te laten ondertekenen. In ieder geval I&M, en mogelijk ook BZK of EZ. Volgens de betreffende ministeries kwam de ondertekening te vroeg. Overigens zal de uiteindelijke ondertekening, vanwege de wijziging in de indeling van de ministeries, waarschijnlijk door EZ gebeuren.

Een andere reden is van juridische aard. Omdat het vaststellen van een dergelijk akkoord risico’s met zich meedraagt, moet het worden getoetst door de juridische afdelingen van de betreffende ministeries. Het gevolg is dat de teksten hier en daar nog moeten worden bijgeschaafd. Dat bleek niet op tijd haalbaar.
 

Alle nieuwsberichten

Betonnen bestrating, oneindig veelzijdig